FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > 3 øvelser: Sådan får du en stærk og sund fod

3 øvelser: Sådan får du en stærk og sund fod

Fødderne er vigtige i næsten enhver form for motion og sport. Derfor er det vigtigt, at dine fødder er i orden, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få det maksimale ud af din træning og sport. Det kan gøres i 3 simple øvelser, der styrker din fod. Se her, hvordan du gør.

#1: Brug et vippebræt

Et vippebræt, Aerostep eller et andet redskab, der udfordrer din balanceevne, er et fantastisk middel til at styrke fødderne. Stil dig på dit vippebrædt med fødderne i en afstand, der minder om en hoftebredde.

Skift mellem at lægge vægten på den ene og den anden fod. Læg vægten frem mod din forfod og tilbage på hælen. Stil dig på midten af vippebræt og forsøg at holde balancen med den ene fod.

Brug en Aerostep, et vippebrædt eller et andet redskab med krav til balancen, gerne med dupper. Stil dig på Aerostep’en med fødderne i en hoftebreddes afstand. Læg vægten skiftevis fra den ene til den anden fod. Læg vægten frem på forfoden og tilbage på hælen. Stå på et ben og leg med din balanceevne.

 

#2: Løft tæerne

Stil dig med dine fødder i hoftebreddes afstand igen. Løft op på dine tæer, så højt som du kan. Herefter skal de ned igen. Denne øvelse skal foregå langsomt. Lad som om, at du tegner en lodret steg med dine hæle, imens du udfører øvelsen.

 

#3: Løft genstande med tæerne

Læg forskellige ting på dit gulv. Det skal bare være tilfældige ting, men det er vigtigt, at du kan løfte dem med tæerne. Det kan eksempelvis være en kuglepen, en sok, et viskestykke, en skruetrækker og så videre. Saml genstandende op med den ene fod og gentag herefter forsøget med den anden. Du kan eventuelt forsøge at tage tid på det og gør det hurtigere gang for gang.

Husk desuden at pleje dine fødder

Det er vigtigt, at du plejer dine fødder. Fjern hård hud med en fodfil, og sørg for at du går ordentligt, så du ikke overbelaster nogle grupper af din fod. Går du ikke ordentligt, kan du få forskellige indlæg, der kan hjælpe dig med at rette op på foden.

Du kan eksempelvis købe Scholl her, der har specialiseret sig i at producere midler, der hjælper dig med en bedre fodhygiejne og sørger for, at du går ordentligt. Det er vigtigt, hvis du vil få det maksimale ud af din træning.

Udgivet i Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: