FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > 3 sunde vaner du kan tilegne dig allerede i dag

3 sunde vaner du kan tilegne dig allerede i dag

Du kan med nogle få og ganske enkle justeringer i dagligdagen sikre en sundere livsstil. En markant del af, at leve sundt er at gøre det til en vanesag. De fleste har kendskab til, at det kan være svært at finde motivationen til at motionere. Er du mere struktureret og gør det til en vane, at dyrke motion f.eks. tre gange om ugen, så bliver det nemmere.

Der findes mange sunde vaner, der kan positiv indflydelse på din krop, sundhed og dagligdag. Nogle er dog mere vitale end andre. Det er naturligvis disse vaner, vi forsøger at belyse i denne artikel. Fælles for dem alle er, at det tager tid, inden de udvikler sig som deciderede vaner, men at du kan slå hul på dem allerede i dag – og det bør du ikke tøve med.

1. Dyrk mere motion

Motion er vigtigt. Faktisk er det én af de sundeste vaner, du kan tilegne dig. Det anbefales, at du dyrker motion hver dag, men sandheden er dog, at de færreste kan finde tid til dette. Derfor bør du dyrke motion så ofte, du kan. Det er dog markant nemmere at opretholde motivationen, hvis du har gjort det til en fast vane – fx at træne hver anden dag.

2. Spis mere fisk

Det er ikke alle, der spiser nok fisk. Det er en skam, for det er rigtig sundt. Derfor er det en god idé, at du gør en vane ud af at spise fisk et par gange i ugen. Det anbefales desuden at kombinere dette med fiskeoliepiller, da de har et højt indhold af Omega 3. Mindre fedt fra dyr, vil desuden betyde, at du mindsker dit kolesteroltal, hvilket også er vigtigt.

3. Grin mere

Det er ikke kun motion og sund kost, der har positiv indflydelse på din sundhed. Grin og latter gør også godt for sundheden. Det er hovedsageligt på baggrund af det mentale aspekt, at dette er sundt. Derfor er det også vigtigt, at du fokuserer på mental sundhed, hvilket du blandt andet kan opnå ved at grine mere af en masse sjove jokes og gåder i hverdagen.

Sundhed bliver nemmere med faste vaner

Det er nemmere at opretholde motivationen til at føre en sund livsstil, hvis du etablerer forskellige vaner. Hvis det er mere sporadisk, så skal du hver gang finde motivationen. Derfor er det også vitalt, at du har fokus på at gøre det til en vane eller en fast rutine, som f.eks. byder på træning på tre faste dage hver uge og to dage med fisk til aften hver uge.

Det er ikke alle, der har nemt ved at tilegne sig en eller flere faste vaner. Det kræver, at du har selvdisciplin, men i takt med, at det bliver en fast vane, bliver det også nemmere for dig at holde fast i den sunde livsstil, du stræber efter. Det kræver dog, at du ikke tøver med at sætte i gang, for det sværeste er – uden tvivl – at tage det første skridt.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.