FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Blodtryk hos sportsfolk

Blodtryk hos sportsfolk

Blodtrykket er en vigtig del af al sport, fordi man regelmæssigt forhøjer sin hjerterytme under sportspræstationer. Det er derfor vigtigt, at dit blodtryk ikke overstiger normalen, så du får komplikationer af det. Et normalt blodtryk er vigtigt for at undgå hjertekarsygdomme og blodpropper, som man har forhøjet risiko for, hvis man har et usundt blodtryk. Derfor har vi nogle gode råd til, hvordan man kan holde sit blodtryk nede og på den måde få en bedre og sundere krop i længere tid.

Hvad er forhøjet blodtryk?

Forhøjet blodtryk kaldes også hypertension blandt fagfolk og det er et udtryk for, at der er for meget pres på blodårernes vægge. Kroppen har selv mange mekanismer, der som oftest sikrer et normalt blodtryk. Blodtrykket reguleres af både nyrerne, hjertet, hjernen, leveren og lungerne med flere, hvilket gør det til et ekstremt komplekst system, som man bør passe godt på. Som sportsfolk kan det være svært at finde ud af, hvordan man kan passe bedre på sit blodtryk, når man alligevel spiser sundt og motionerer. Det er også gode skridt på vejen, men ikke det eneste man kan gøre for sit blodtryk.

Det kan du gøre

Det bedste man kan gøre for sit blodtryk er at holde sig til en sund og varieret kost med masser af frugt og grønt, samt holde sit stressniveau på et minimum. Det er også vigtigt af holde sig fra for meget mættet fedt, transfedtsyrer og salt. Det vigtigste man kan gøre, som sportsperson er at sørge for at have en lav hvilepuls og undgå stress, da man allerede får meget kortisol ud i kroppen, når man træner og man bør desuden holde sig fra alkohol og rygning så vidt muligt. Hvis du er i tvivl, om du har forhøjet blodtryk, eller hvordan et normalt blodtryk ser ud, er det vigtigt at du kontakter din læge og får det tjekket. Det er også vigtigt at få noget baggrundsviden omkring emnet, som kan findes på internettet.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.

Udgivet i Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: