FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Det bør du overveje, inden du køber dit sportstøj

Det bør du overveje, inden du køber dit sportstøj

Når du skal erhverve dig nyt sportstøj, kan det være en god idé at have nogle overvejelser op at vende, inden du putter et par nye løbetights eller en sports bh ned i kurven. Det handler om komfort, åndbarhed, pasform og lag-på-lag. Læs med her og find ud af, hvad du skal have i mente, når du skal ud og shoppe træningstøj næste gang.

løbetights

4 overvejelser i forbindelse med køb af sportstøj

Komfort
Når det kommer til komfort, er det vigtigt at finde noget materiale, der føles godt på din krop. Det er meget individuelt, men undgå materialer, der føles irriteret, men gå i stedet efter noget, hvor du kan bevæge dig frit i. Når det kommer til størrelsen, er det også forskelligt fra mærke til mærke, men som udgangspunkt bør du gå efter tøj med en mindre procentdel spandex.

Åndbarhed
Når man træner, sveder man som regel også, nogen mere end andre, men ikke desto mindre er det vigtigt, at dit inderste lag er med til at holde dig tør. Særligt syntetisk materiale passer godt til dette formål, hvis du motionerer udenfor i koldt vejr, da det er med til at holde dig varm, og modsat virker kølende i varmere vejr. Samtidig tørrer dette materiale også hurtigere end andre materialetyper.

Pasform
Mange føler, det er mere fristende at træne i tøj, der er større og har flere lag. Faktisk får du mere ud af din træning, hvis du går efter tøj med en bedre pasform. Jo bedre du har det med dig selv og din krop, jo mere motiveret vil du også føle at det er at træne i fitnesscenteret.

Tænk over, hvilken form for træning du skal udøve, når du vælger sportstøj. Baggybukser er fx ikke optimalt i forbindelse med spinning samtidig med, at løse toppe ikke vil dække dig helt, hvis du laver yoga. Et par tights og en træningstop vil passe ind til de fleste sportsaktiviteter, så sørg for at have lidt at skifte med, hvis du træner ofte.

Lag-på-lag
Vejret kan være skiftende, og derfor er det en god idé at have forskelligt sportstøj, der passer til den skiftende vejrudsigt. Træner du udenfor, er det godt at starte med et absorberende underlag i form af enten en t-shirt eller en tanktop, der kan sikre dig at holde dig tør og varm. Som yderlag kan du have et mere beskyttende lag på som fx en fleece eller en windbreaker, der er tæt i vind og vand.