FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Få hjælp til at ændre din livsstil og leve sundere

Få hjælp til at ændre din livsstil og leve sundere

Rigtig mange mennesker går rundt med et ønske om at ændre deres livsstil, så de lever sundere. Desværre er det ikke ret ofte, at det rent faktisk lykkes disse mennesker at gennemføre livsstilsændringen og få den til at holde. Er du en af dem, der gerne vil ændre vaner og leve sundere? Uanset om du ønsker et permanent vægttab, sundere madvaner eller en mere aktiv livsstil, bør du læse med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du kan omlægge dine vaner. Du kan også få hjælp til livsmønstre i Næstved, hvis du har brug for professionel hjælp.

 

Tag små skridt og sæt dig nogle delmål

Det kan virke helt uoverskueligt at nå i mål, hvis man eksempelvis vil tabe 10 kilo eller vil kunne løbe 10 kilometer uden pause. Sæt i stedet nogle små delmål på vejen mod det endelige mål, så du hele tiden kan holde motivationen oppe og se fremgang. Indtagelsen af mad har i høj grad noget at sige, når det kommer til vægttab. Men det kan være svært at skære alle usunde vaner væk på én gang – erstat derfor til en start én dårlig vane med en sund vane, så det ikke bliver så uoverskueligt. Så kan du altid bygge på og erstatte flere dårlige vaner med sunde tiltag – eksempelvis en gåtur i stedet for endnu et afsnit af yndlingsserien, eller en gulerod i stedet for et til stykke chokolade.

 

Tal højt og noter ned

Fortæl gerne din omgangskreds om dine ønsker og mål. Det kan være lettere at opretholde de sunde vaner, hvis dine nærmeste kender til dine ønsker, og måske endda hopper med på livsstilsændringen. Køb eventuelt en lille dagbog, hvor du kan notere dine tanker ned. På den måde kan du på en dårlig dag bladre tilbage og læse om, hvorfor det er, du vil ændre livsstil.