FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Få mest ud af din vægttræning – disse 5 ting hjælper dig på vej

Få mest ud af din vægttræning – disse 5 ting hjælper dig på vej

Når du træner, så vil du med sikkerhed også gerne vide, hvad der skal til, for at du får mest muligt ud af din vægttræning. Det kan være en jungle at finde rundt i, og det har vi forsøgt at gøre lettere for dig ved her at samle nogle af de bedste råd, der overhovedet findes på markedet. Uanset om du er helt ny inden for styrketræning, eller du har trænet længe, vil du kunne bruge nedenstående råd, da de med sikkerhed vil kunne optimere din træning, og du vil kunne nå de mål, du drømmer om. Det kan også godt være, du gerne vil have dit eget træningscenter derhjemme, og det koster jo noget – men det er til gengæld værd at betale for det. Ofte hænger kvaliteten sammen med prisen, og hvis du er seriøs omkring din vægttræning, kan udstyret hurtigt komme til at koste. Kom godt fra start med et nemt lånpå Monni.dk.

1 – Træn fullbody tre gange om ugen

Der findes rigtig mange styrketræningsprogrammer derude, og det kan være mere end almindeligt svært at finde ud af, hvilket der er det mest optimale at træne efter. Der findes blandt andet flere forskellige former for split-programmer, men vi anbefaler til hver en tid, at man holder sig til det gode, gammeldags fullbody-program. Når man træner fullbody, kommer man hele kroppen igennem, og når man tilmed træner tre gange om ugen, sikrer man sig selv, at man får den restitution, man har brug for. Med et fullbody-program kan du få den krop, du drømmer om.

2 – Køb proteinpulver af høj kvalitet

Når man træner meget, er det meget vigtigt, at man får de nødvendige byggesten. Det kan være svært at få igennem den almindelige kost, og særligt når man træner meget og tungt. Når man anskaffer sig et proteinpulver, der er udviklet i høj kvalitet, vil man være sikker på, at man kan tilføje sin krop det, som den har brug for. Man kan altid have proteinpulveret vil hånden, og det er ideelt at indtage både før og efter træning, men også som et mellemmåltid. Det rette proteinpulver vil sikre optimal muskelvækst.

3 – Træn aldrig på tom mave

Når man styrketræner, og samtidig ønsker at få de bedst mulige resultater, bør man aldrig træne på tom mave. Hvis man gør det, vil man ikke have nok energi til at udføre sin træning på bedste vis, og det vil dermed betyde, at man ikke kan løfte så tungt, som man ellers ville kunne. Det betyder i sidste ende, at musklerne efterfølgende ikke vil få mulighed for at vokse så meget, som de ellers kunne. Det er derfor vigtigt, at man får noget at spise, inden man skal træne, og hvis man ikke er sulten, kan en proteindrik også være nok. Det er bare vigtigt, at man har energi nok til at fuldføre sin træning.

4 – Træn med en ven

Det bedste og sjoveste, når man styrketræner, er at gøre det sammen med en ven. Når man træner sammen, kan man presse og motivere hinanden, og det betyder, at man vil kunne få endnu bedre resultater. Det kan være kedeligt at træne alene, og når man altid har en at følges med, så bliver det bare bedre. En træningsmakker kan være svaret for de fleste.

5 – Træn det samme program i 3 måneder

Når man skal i gang med at træne, eller lige er begyndt at træne et nyt program, er det optimalt at holde sig til det samme program i minimum tre måneder. På denne måde får man det mest optimale ud af programmet. Derudover bliver det kedeligt, hvis man træner det samme igen og igen, og derfor har man fra tid til anden brug for fornyelse for at kunne bevare motivationen. Dog er det altid vigtigt, at man øger vægtene fra gang til gang, hver gang man føler, at man er blevet stærkere.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.