FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Guide: Sådan kommer du i gang med triathlon træningen

Guide: Sådan kommer du i gang med triathlon træningen

Interessen for triathlon er vokset eksplosivt i de senere år. Udover at være en effektiv træningsform, giver der i denne sjove sport tilpas meget variation, da den indeholder både løb, cykling og svømning. Med denne alsidighed bliver der i triathlon træningen rig mulighed for at koble forskellige træningsformer sammen til én overordnet træning, som alt i alt giver dig fantastiske resultater samt gode, sjove og anderledes oplevelser med det at træne. Er du nysgerrig på, om triathlon er noget for dig, kan du lade dig inspirere af denne guide omkring hvordan du bedst kommer i gang med triathlon træningen.

fitone-dk

Hold styr på udstyret

Fordi triathlon netop er en alsidig sport, hvor du kommer ud for lidt af hvert, er det vigtigt, at du er klædt godt på til at møde disse udfordringer. Dette er heldigvis ikke ensbetydende med, at du skal investere i dyrt udstyr for blot at kunne komme i gang – snarere betyder det, at du skal være opmærksom på det essentielle triathlon udstyr. I kraft af, at der skal både løbes, cykles og svømmes, opstår der forskellige behov til de forskellige discipliner. Generelt gælder triathlon om at have øvet sine teknikker, og man kan sagtens ligge i top uden at have det dyreste af det dyreste.

Det essentielle triathlon udstyr er det, der gør, at du kan komme ud og træne og det, er holder dig sikker under træningen. For at komme i gang er det til løbedelen vigtigt med et par gode løbesko, som passer til din løbestil. Her kan du roligt starte ud med dine gamle løbesko og efterhånden skifte til bedre sko. Til cykling bruges ofte racercykler med et såkaldt tri-styr eller en decideret tricykel, som er specielt designede til de teknikker, der bruges i et triathlon. Til svømningen kan du bruge normale svømmeshorts, men den funktionelle svømmedragt, der holder på kropsvarmen, er at foretrække. Derudover er det ofte et krav til stævnerne, at du har en badehætte, så du er synlig for andre. Et par svømmebriller og en cykelhjelm er heller ikke til at undvære. Hvad enten du er ny eller øvet triatlet, kan du finde passende udstyr hos Triudstyr.dk, der er specialiserede inden for triathlon.

Start blødt ud, men prøv også stævnerne

Måske har du udstyret klar og er topmotiveret til at træne. Selvom udholdenhed og vedholdenhed er fantastisk gode egenskaber inden for triathlon, er det dog lige så vigtigt at starte ud i et roligere tempo, så du ikke overbelaster din krop – de fleste, der i starten overbelaster sig selv, ender nemlig med at miste modet og motivationen til at fortsætte. Sørg derfor for at følge et triathlon træningsprogram, som hjælper dig med at tage det stille og roligt, så du langsomt kan øge intensiteten. Når det er sagt, er det samtidigt også vigtigt at få noget erfaring på triathlon stævnerne, så du først og fremmest oplever det gode fællesskab om sporten og øver dig i at være i konkurrencerne. Med andre ord er balancen mellem tålmodig træning og gåpåmod i konkurrencerne den bedste kombination til at komme godt i gang med triathlon træningen.

Udgivet i Fitness

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: