FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Løbebånd til hjemmetræning

Løbebånd til hjemmetræning

Hjemmetræning er især en god idé for dig, der elsker at motionere, men som har svært ved at komme ud af døren, og i gang med at træne i et fitnesscenter. Motivationen kan især være et problem i vinter- og efterårsperioden, da du her kan komme til at opleve mange forhindringer for din løbetræning. Derfor kan hjemmetræning være løsningen for dig, da det giver mulighed for fleksibilitet, og det giver dig mulighed for, at motionere til trods for det dårlige vejr.

løbebånd test

Overvejelser inden du køber et løbebånd

Der findes mange forskellige modeller af løbebånd, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige, for at opnå den bedste træning. Derfor er der herunder listet nogle ting, som du bør overveje inden du køber et løbebånd:

Hvor ofte bliver den brugt?
Når du vælger et løbebånd, så skal du tage udgangspunkt i, hvilken type løber du er. Med dette menes der, at du skal overveje, hvor meget du vil bruge løbebåndet – træner du mange gange i ugen, eller skal den bruges som supplement til din træning i vinterhalvåret? Hvis du ved, at du kommer til at bruge løbebåndet meget, så kan det være en god idé, at du anskaffer dig en lidt større model, der er robust bygget, da denne oftest har en større løbeflade, og det vil give bedre komfort.
Dette vil dog også gøre modellen meget stor, så hvis du har problemer med at have plads til den findes der andre alternativer.

Kniber det med pladsen?
Mange af de mindre løbebånd har den funktion at selve løbefladen kan løftes op, hvilket gør at løbebåndet bliver sammenklappeligt, og dermed fylder den ikke så meget. Dette er en smart funktion, men det har også en negativ side, hvis du skal bruge løbebåndet ofte fordi, ved at købe en sammenklappelig model så vil den ikke være så stabil, og størrelsen på løbefladen vil heller ikke være så stor. Dermed vil dette være et alternativ for dig, som træner 2-3 gange om ugen, og som løber korte ture på omkring 3-5 km.

Løbebånd test

Det kan være svært at finde et løbebånd, som passer netop til dine krav, så hvis du har brug for mere vejledning vil det være oplagt for dig, at gå ind og se på løbebånd test, hvor du har mulighed for at få et overblik over udvalget af løbebånd, der findes på markedet, samt gøre dig klogere på, hvad du skal kigge efter, før du investerer i et nyt løbebånd.