FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Hvad er Moringa og hvorfor er det vigtigt for kroppen?

Hvad er Moringa og hvorfor er det vigtigt for kroppen?

Der er mange plantearter som er meget sunde for kroppen, og Moringa er uden tvivl en af de mere populære former for kosttilskud, som vi kan tilføje til vores diæt. I denne artikel ser vi på hvad Moringa er for noget, og hvilke fordele det har for kroppen.

Hvad er Moringa?

Moringa oleifera er en plante, der har været rost for sine sundhedsmæssige fordele i tusindvis af år. Denne superfood er kendt under en række forskellige navne, såsom trommestik, peberrodstræ eller benolentræ. Den er meget rig på sunde antioxidanter og bioaktive planteforbindelser. Moringa er kendt for at være sund for huden, negle og hår takket være den store mængde af essentielle vitaminer, mineraler, proteiner og antioxidanter.

Hvordan spises Moringa?

Moringa bruges meget i køkkenet. Dens frugter, skud og blade er spiselige. Frugten kan spises efter tilberedning, og de unge blade spises som spinat. Du kan også finde bladene i pulverform, der bruges som krydderi til supper og saucer. Der er også mange som bruger olien fra Moringa, til både madlavning og som massageolier. Der er også mange som bruger bladene til at lave te af.

Hvad er fordelene ved Moringa?

Selvom forskere stadig ikke ved med sikkerhed, hvad alle fordelene ved Moringa er for kroppen, så er der nogle ting som de alle sammen er enige om, her er nogle af de vigtigste fordele ved Moringa.

Moringa er meget nærende

Moringa er et ret stort træ som findes i Nordindien. Næsten alle dele af træet spises eller bruges som ingredienser i traditionelle plantelægemidler. Dette gælder især bladene og bælgene, som ofte spises i dele af Indien og Afrika. I de vestlige lande sælges de tørrede blade som kosttilskud, enten i pulver- eller kapselform.

Sammenlignet med bladene er bælgene generelt lavere i vitaminer og mineraler. Men de er usædvanligt rige på vitamin C. En portion af bælgene indeholder 157% af dit daglige behov af vitamin C. Især dem som bor i udviklingslande mangler ofte vitaminer, mineraler og proteiner. I disse lande kan Moringa være en vigtig kilde til mange vigtige næringsstoffer.

Moringa er rig på antioxidanter

En anden grund til at Moringa er så populært er, at det er fyldt med antioxidanter, som er kemiske forbindelser, der virker mod frie radikaler i din krop. Høje niveauer af frie radikaler kan forårsage stress i blodet, som er forbundet med kroniske sygdomme som hjertesygdomme og type 2 diabetes. En undersøgelse foretaget blandt kvinder viste, at hvis de spiste 1,5 teskefuld (7 gram) Moringa pulver hver dag i tre måneder fik de signifikant forhøjet blodantioxidant niveauer. Moringa bladekstrakt kan også bruges som et konserveringsmiddel til mad. Det øger kødets holdbarhed ved at reducere oxidationen. Faktisk har Moringa seks gange så mange antioxidanter som gojibær og flere antioxidanter end grøn te, blåbær, acai og granatæbler.

Moringa kan sænke blodsukkeret

For højt blodsukker kan være et alvorligt helbredsproblem. Det er blandt andet det der er problemet for folk der har diabetes. Over længere tid forøger høje blodsukkerniveauer risikoen for mange alvorlige helbredsproblemer, herunder hjertesygdomme. Af denne grund er det vigtigt at sørge for, at dit blodsukker er inden for de normale grænser.

Moringa kan reducere inflammation

Betændelse er kroppens naturlige reaktion på en infektion eller skade. Det er en vigtig beskyttelsesmekanisme, men det kan have fatale følger hvis det ikke bliver behandlet. Faktisk er vedvarende betændelse forbundet med mange kroniske helbredsproblemer, herunder hjertesygdomme og kræft. De fleste frugter, grøntsager, urter og krydderier har antiinflammatoriske egenskaber.

Moringa kan sænke kolesteroltallet

At have højt kolesterol har været forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme. Heldigvis kan mange plantefødevarer effektivt reducere kolesterol. Disse omfatter hørfrø, havre og mandler. Undersøgelser har vist, at Moringa kan have lignende kolesterolsænkende virkning.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.