FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Sådan bliver du fit og klar til sommer

Sådan bliver du fit og klar til sommer

Selvom der ikke på nuværende tidspunkt er de bedste udsigter til forår og solskinsvejr, er det alligevel oplagt nu at gå i gang med træningen og omlægningen af kosten, hvis man vil opnå en fit figur og sund livsstil, til når foråret melder sin ankomst.

Omlægning af kosten

Det behøver ikke være en sur vej at gå ned af, hvis man vælger at omlægge sin kost. At spise sundt og varieret er ikke ens betydning med stramme slankekure og forbud mod alkohol, fastfood og andre søde sager. Det handler om at tænke kreativt og vænne sin krop til en sundere livsstil. Meget hurtigt vil din krop mærke en ændring, og det vil også have indvirkning på dit humør, din energi og din ydeevne, herunder lysten til motion.

Gode idéer til en sundere livsstil

  • Undgå sodavand og light produkter – drik i stedet vand (med brus), evt. tilsat lime eller citron
  • Spis kun søde sager, dessert og drik alkohol fredag og lørdag
  • Spis groft brød i stedet for lyst. Gå efter brød og boller med et højt proteinindhold
  • Prøv at skift pastaen ud med tynde strimler af squash, som du giver et let opkog
  • Skift de hvide ris ud med blomkålsris – revet blomkål som du giver et let opkog
  • Har du en stor trang til at snacke den om aftenen, bør du spise frugt eller chokolade med højt kakaoindhold, i stedet for chips, slik og kage

Gør motion til en sjov ting

For mange kan motion være hårdt arbejde og svært at finde tid til. Er din hverdag godt fyldt op, og har du børn, der skal hentes, indkøb og lange arbejdsdage, kan det nemlig være svært at finde tiden, og motivationen er lav.

Der findes mange forskellige træningsapps, hvor det er muligt at lave gode øvelser hjemme på stuegulvet. I weekenderne kan du løbe en tur, eller du kan cykle med ungerne. På den måde er I også sammen som familie.

Har du pladsen til det, kan det også være en mulighed at købe et løbebånd, hvor du nemt kan tage en løbetur på en halvtime, inden du hopper i dit daglige bad. Lidt har også ret. Se mere her.

 

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.