FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Sådan kommer du i form efter skaden

Sådan kommer du i form efter skaden

sagatrim-dk-haslefysioterapi-dk-til-fitone-dk

Hvis du er blevet skadet i forbindelse med at have dyrket sport, er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du bliver diagnosticeret rigtigt, så du kan arbejde med det skadede område på den helt rigtige måde. Det ville være ærgerligt, hvis du kommer til at gøre skaden værre ved at prøve at træne. Det er derfor altid en god ide, at du i samarbejde med en fysioterapeut finder frem til, hvad din skade er. Det kan for eksempel være ved, at der bliver lavet en ultralydsscanning af det skadede sted.

Ultralydsscanninger er noget, som de fleste forbinder med at være gravid. Det er dog også et meget effektivt værktøj til at behandle idrætsskader med. Med ultralydsscanningen bliver det nemlig muligt at se ind bag ved huden og finde ud af præcis, hvordan det skadede område ser ud. Det er med til at give det mest korrekte billede af, hvad der er sket, og hvordan det skal behandles fremadrettet. Klik her, hvis du vil vide mere om ultralydsscanning af idrætsskader.

Ud fra hvordan din skade er, kan din fysioterapeut hjælpe dig med at lave et program for, hvordan du kan komme i gang med at træne igen. Det er meget forskelligt, alt efter hvilken skade der er tale om.

Kom i gang igen på løbebåndet

Når du har fundet ud af din skade, og hvordan du skal træne, er det en god ide, at du kommer i gang med at træne igen. Det kan for eksempel være ved at træne på et løbebånd. Hvis du tidligere har løbet meget, men nu har fået en skade i benet, kan det være en god ide, at du starter med at løbe på løbebånd. På løbebåndet kan du starte langsomt op og dermed få en fornemmelse af, hvad du kan og ikke kan.

Derudover undgår du også, at du er kommet af sted for at træne, men at din skade begynder at gøre så ondt, at du ikke kan komme hjem igen. Når du træner på løbebåndet, kan du nemt trykke på pause, når din krop siger fra. Så kan du sætte dig i sofaen og tage et hvil, mens du mærker efter, om du tør træne mere eller ej. Det er en god mulighed for dig for at starte langsomt op efter en skade. Se udvalget af løbebånd her.

Løbebånd kan erstatte andre typer af motion

Et løbebånd kan også være en rigtig god måde at få motion på, hvis du har været vant til at dyrke andre former for motion, men nu ikke kan det længere, fordi du er blevet skadet. Det kan være, at du har været vant til at ro meget, men at du nu har fået en skade i skulderen. Så kan du skåne den ved at løbe i stedet. På den måde kan du holde din kondition ved lige, mens du arbejder sammen med en fysioterapeut om at få skaden i skulderen til at gå væk.

Det kan også være, at du har svømmet regelmæssigt, men at du nu har fået problemer med din arm. Der kan et løbebånd også være løsningen til at holde formen, indtil din skade er væk. Det samme er tilfældet, hvis du har været vant til at klatre, men nu har fået problemer med ryggen.

Når du går eller løber på et løbebånd, vil det være nemt for dig at styre, hvor meget du belaster din skade i ryg, arme eller skulder. Du kan løbe og holde armene ned langs kroppen. Det kræver noget tilvænning, men er faktisk en meget effektiv træningsform. På den måde kan du holde din krop helt i ro.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.

Udgivet i Fitness

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: