FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Hvad er Spirulina og Baobab og hvorfor er det sundt for kroppen?

Hvad er Spirulina og Baobab og hvorfor er det sundt for kroppen?

Spirulina er en af de ældste livsformer på jorden. Faktisk var denne blågrønne mikroalge delvis ansvarlig for at fremstille den ilt som fandtes i planetens atmosfære for milliarder af år siden, og som gjorde det muligt for planetens oprindelige livsformer at udvikle sig. Spirulina er verdens første superfood og en af de mest næringsrige fødevarer der findes i verden.

Baobab træet er et af verdens største og ældste træer – undersøgelser viser at disse træer kan blive mere end 3.000 år gamle. Ud over at give mad og husly, er frugt, blade og bark fra det mægtige træ blevet brugt medicinalt i århundreder, i naturlige midler mod alt fra feber til fordøjelsesproblemer. Træets frugt ligner en stor mango eller kokosnød, der måler op til 18 cm lang og vejer omkring 1,4 kg. Den består af en hård ydre skal fyldt med kød, som udtørrer naturligt, mens frugten modnes. Når denne frugt bliver lavet om til pulver, er det oftest kendt som Baobab pulver. Dette pulver indeholder en masse forskellige næringsstoffer, herunder C-vitamin, kalcium, jern, kalium, magnesium og et udvalg af antioxidanter.

Hvorfor er de sunde i pulverform?

Spirulina pulver indeholder mellem 55 og 70% protein (mere end oksekød, kylling og sojabønner), 8 essentielle og 10 ikke-essentielle aminosyrer, såvel som et højt indhold af gamma-linolensyre (GLA), betacaroten, linolsyre, vitamin B12, jern, kalcium, fosfor samt et utal af andre vigtige ting.

Baobab pulver indeholder en række essentielle mineraler, men den mest imponerende ernæringsmæssige fordel er dens indhold af C-vitamin. En 100 grams frugt indeholder så meget som 500mg C-vitamin – det er næsten ti gange så meget som i 100 gram friske appelsiner. Dette pulver indeholder også næsten 50% fiber (både opløselige og uopløselige), og det har flere antioxidanter end nogen anden frugt.

Hvad er fordelene ved Spirulina?

Spirulina kommer med en bred vifte af fordele næsten umiddelbart efter indtagelsen. Det giver et øjeblikkeligt boost til din energi, samtidig med at det hjælper med at reducere træthed. Det hjælper med at forbedre immunsystemet, og giver ekstraordinær støtte til hjertet, leveren og nyrerne. Spirulina er også et naturligt afgiftningsmiddel af blodet, og hjælper med at rense kroppen fra toksiner, og andre urenheder der kan forårsage sygdomme eller andre helbredsmæssige komplikationer.

Spirulina er også et naturligt appetithæmmende middel, og det hjælper med at forbedre kroppens fordøjelsessystem. Det har også meget kraftige antioxidantegenskaber, og det hjælper med at balancere kroppens pH værdi, og derved reducere inflammation i hele kroppen på en sikker og kemisk fri måde.

Hvad er fordelene ved Baobab?

Baobab kommer også med en masse forskellige fordele for kroppen, blandt andet har mineralindholdet i dette pulver vist sig, at sænke blodtrykket og forbedre blodcirkulationen, hvilket begge er ting der hjælper med til, at forhindre hjertesygdomme og slagtilfælde. Dette pulver er også meget godt for dit fordøjelsessystem. Da det ud over at regulere din fordøjelse kan bidrage til, at reducere tarmbetændelse for at forbedre næringsoptagelsen.

Som med Spirulina så er dette pulver fyldt med antioxidanter, som kan beskytte dine celler mod skade fra frie radikaler. C-vitaminindholdet er meget gavnligt for dit immunforsvar, og det hjælper også med at understøtte vækst og reparation af kroppens væv. Det høje indhold af vitamin C betyder også, at dette pulver hjælper med at øge produktionen af kollagen og elastin i din hud, hvilket er proteinerne der hjælper med at holde din hud smidig og rynkefri. Fordi dette pulver også indeholder meget kalcium og magnesium, så er det også meget godt for knogleres sundhed, hvilket især er vigtigt når kroppen bliver ældre.

Med andre ord kan det være en meget god ide at inkorporere disse to vitaminbomber i din hverdag.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.

Udgivet i Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: