FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Sund kost: Sådan kommer du i gang

Sund kost: Sådan kommer du i gang

Sundhed er et tema, der kredses meget om i dagens Danmark. Et godt helbred kræver gode vaner på mange områder, og her må kost siges at være en af de helt centrale punkter på dagsordenen – maden, som vi indtager, er jo kroppens brændstof.  En ting er at vide dette – en anden ting er at handle på det. Har du brug for inspiration til at komme ind i nye og bedre kostvaner, kan du lade dig inspirere af følgende råd.

Tips til at komme sundheden til livs

  • Find dine faldgruber. For at komme i gang med den sunde kost er det vigtigt at vide på hvilke områder, du er knap så Jo mere ærlig du er overfor dig selv, jo hurtigere kan du analysere dig frem til dine hovedproblemer. For nogle handler det om at holde den søde tand i skak, hvor det for andre handler om at afholde sig fra fedtholdig mad eller om at spise mindre. At kende dine svagheder handler ikke om, at du skal slå dig selv i hovedet eller aldrig må give efter – det handler mere om at vide, hvad du skal vægte for at komme i god balance.
  • Find inspiration! Omlægning af kosten er både svært og hå Når du er blevet opmærksom på dine faldgruber, er næste skridt at suge så meget inspirerende viden til dig som muligt. Heldigvis findes der masser af gode online sider dedikerede til sunde retter, der kan give dig smag for nye råvarer og hjælpe dig med at finde gode alternativer i jagten på en bedre kost.
  • Find balancen. Der findes mange bud på, hvilken kost, der er den sundeste. Hovedtemaet for den sunde kost bør imidlertid ikke være præcist hvor meget kød, der skal spises eller hvor mange æg, man få om ugen – snarere handler sund kost om en sund balance. Med andre ord er det okay at lave en lækker sovs til maden engang imellem eller nyde et par stykker chokolade i ny og næ, så længe det ikke ender med at være din kost, der styrer dig, men i stedet dig, der styrer din kost.

FitOne.dk er skabt til dig der vil i god form.

Udgivet i Sundhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Hvad handler FitOne om

Denne side er tiltænkt primært almindelige mænd.

Jeg er selv startet slankekur og træning. Følg eller bedre endnu, tag med på rejsen fra topmave til trimmet.

Derudover finder du smarte beregnere, såsom BMI og fedtprocent beregnere. Jeg er navnlig stolt af kalorier på en dag udregner, som kan give dig et kvalificeret resultat af hvad du har indtaget gennem dagen. Nemt og enkelt med få klik.

Der er også reviews og opskrifter på alt fra træningsudstyr, træningsøvelser til sund mad du taber dig af.

Husk vægttab & styrketræning er et marathon, ikke en sprint.
Download mit 30 dages træningsprogram med billeder af øvelser - Helt gratis: