4 grunde til at leve et sundere liv

4 grunde til at leve et sundere liv

Sundhed er ikke blot en personlig livsstil længere, men er blevet til folkesundhed på et nyt plan. Sundhedsdiskursen i Danmark er stigende, hvilket får de fleste op ad sofaen og i gang. Vi hører om på alle sociale medier, hvor sundt og hvor vigtigt det er for os, at bevæge os i et givent tidsrum dagligt. Måske du ikke er nået dertil endnu? Det føles måske uoverskueligt at lægge din livsstil om og du føler måske ikke overskuddet? Herunder kan du læse 4 gode grunde til at leve sundere liv.

1.     Du kan leve længere

Når du dagligt udfører en fysisk aktivitet og får pulsen op, giver du din krop plads til at arbejde og lade blodet pulserer rundt i din krop. Dine muskler styrkes og din krop har bedre mulighed for at stå imod med immunforsvaret. Sætter du dig blot ned og ikke bevæger dig, vil din krop langsomt stå af, hvilket vil tage på dine muskler. Fysisk aktivitet behøver ikke nødvendigvis at indebære tunge vægte og lange løbeture. Havearbejde, rengøring eller lagengymnastik er ligeså effektivt.

2.     Du forebygger en række sygdomme

Som tidligere nævnt vil din krop langsomt nedbrydes, hvis du ikke aktiverer den. For hver dag du er sengeliggende, vil dine muskler bruge en uge om at opbygge den samme mængde muskelmasse, som du mistede på den ene dag. Hvis kroppen ikke får lov at arbejde, vil den blive mindre modstandsdygtig overfor udefrakommende faktorer. Ved at bruge din krop aktivt, vil du således kunne forebygge en række alvorlige sygdomme

3.     Du får mere energi og struktur i hverdagen

Jo mere din krop arbejder, des mere aktiv bliver den, hvilket skaber mere energi for dig i hverdagen. Du vil derfor pludseligt opdage at du kan nå mere end du er vant til og er i stand til mere end sædvanligt. En god måde at håndtere den nye energi på er, at lave struktur over hverdagen. Der findes et utal af computerprogrammer, der kan bruges til at lave kostplaner og skemaer over træning mm. Har du mac, men kender et godt Windows program til dette? Så kan du finde en god software til det her, som løser problemet om at skulle genstarte computeren og ikke kunne køre de ønskede programmer. Endvidere giver det dig mulighed for at dele filer og mapper mellem dine mac -og Windows programmer.

4.     Du bliver gladere

Så snart du bruger din krop og bevæger dig, vil du give din krop en følelse af at være stærk. Endvidere vil dit sind opleve en forandring. Mennesker er indbygget til at være fysisk aktive for, at kunne jage og stå imod naturens udfordringer. Det er derfor ikke naturligt for kroppen at falde hen. Samtidigt er samfundsdiskursen om sundhed ofte medvirken til dårlig samvittighed over ikke at bevæge dig. Når du gør dette, vil du opleve mestring.

Tilbud på kosttilskud fra Bodylab.dk
Deal