Magnesium er vigtig når du træner.

Hvis du træner og bruger din krop meget fysisk, er det vigtigt, at du også sørger for, at den får den kost, den har brug for. Der er mange vitaminer og mineraler at holde styr på, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Men et godt udgangspunkt er magnesium, da dette mineral er enormt vigtigt for flere af kroppens funktioner.

Hvad er magnesium?

Som nævnt er magnesium et mineral, som kroppen skal bruge for at kunne fungere. Det indgår nemlig i flere livsvigtige funktioner i kroppen, og et underskud af magnesium er derfor noget, der helst skal undgås.

Magnesium er det fjerde mest almindelige mineral i kroppen og indgår i processer som stofskiftet. Magnesium er desuden med til at få musklerne og hjertet til at arbejde sammen ved hjælpe med at overføre nerveimpulser.

Hvornår skal du være opmærksom på magnesium?

Hvis du er typen, der godt kan lide at dyrke hård motion og fitness og virkelig presse din krop fysisk, er det en god idé for dig at være opmærksom på dit niveau af magnesium. Det kunne for eksempel være, hvis du er eliteatlet, træner med meget tunge vægte eller laver hård og intensiv cardio træning som for eksempel spinning. Her er en mangel på magnesium en ulempe, da det kan bidrage til, at dine muskler har sværere ved at restituere. Det daglige magnesium behov for henholdsvis mænd og kvinder er 350 og 280 milligram.

Derfor kan det være en god idé at sørge for at tage kapsler med magnesium som et kosttilskud, hvis du er usikker på, om du får nok magnesium gennem din daglige kost. Kapsler er en nem og hurtig måde at sørge for, at du får nok at det livsvigtige mineral.

Hvordan får du magnesium gennem kosten?

Det er heldigvis forholdsvist nemt at få magnesium gennem den daglige kost, hvis du har en relativt almindelig og varieret kost. Der er mange gode kilder til at få magnesium i det daglige heriblandt grønne bladgrøntsager, mørk chokolade, nødder, bælgfrugter og fuldkornsprodukter. Disse er alle meget rige på magnesium, men der er også mange andre kilder, der findes i de flestes kost, nemlig kornprodukter, mælk og grøntsager. 

Tilbud på kosttilskud fra Bodylab.dk
Deal