Fem træningsøvelser du kan udføre på en træningsmåtte

 

Drømmer du om en flot og trænet krop, så behøves du ikke nødvendigvis bruge en formue på træningsudstyr. Har du blot en træningsmåtte til rådighed, kan du i princippet træne uanset tid og sted. Mangler du inspiration til træningsøvelser, så bliver du her præsenteret for fem træningsøvelser, som du kan udføre på en træningsmåtte.

traeningsmaatte-blaa-billig

Planken

Har du en ambition om, at din mave skal blive flad og trænet inden sommer, så kan du lave forskellige maveøvelser. I den forbindelse er der selvfølgelig nogle maveøvelser, der er mere effektive end andre. Der er naturligvis de traditionelle mavebøjninger, men du har også mulighed for at træne din mave med planken.

Det er en meget simpel øvelse, hvor du skal lægge dig på maven og placere dine albuer på måtten. Derefter skal du op på tæerne og sørge for, at dine albuer har en vinkel på 90 grader. Denne stilling skal du holde så lang tid, som du kan klare. Gentag øvelsen 3-5 gange afhængig af dit energiniveau og overskud.

 

Armbøjninger

Armbøjninger er en træningsøvelse, der aldrig vil gå af mode. Det er nemlig en særdeles effektiv træningsøvelse, hvor du har mulighed for at opnå stor styrke. Skal du have det optimale ud af dine armbøjninger, så vil din teknik og dit tempo have stor indflydelse.

Skal du udføre de perfekte armbøjninger, skal du sørge for, at din ryg er flad, skuldrene skal være sænkede, nakken skal være ret, og du skal bevare et roligt og kontrolleret tempo. Helt overordnet findes der tre varianter af armbøjninger, der omfatter følgende:

  • Smal armbøjning (hænderne er placeret tæt på hinanden) = du træner hovedsageligt triceps
  • Bred armbøjning (hænderne er placeret mellemlangt fra hinanden) = du træner både triceps og brystkasse
  • Meget bred armbøjning (hænderne er placeret langt fra hinanden) = du træner hovedsageligt din brystkasse

Pilates

Pilates vil være effektivt for dig, der ønsker at få en stærkere og mere smidig krop samt bedre kropsholdning. Det er en skånsom form for muskeltræning, hvorpå du kan opnå en bedre udvikling af din krop. Vil du gerne prøve kræfter med pilates, så kræver det naturligvis, at du har en træningsmåtte til rådighed. Som udgangspunkt kan du udføre pilates på stort set alle tænkelige træningsmåtter. Dog kan der være visse begrænsninger, da en træningsmåtte ikke må være alt for blød.

Yoga

Selvom danskerne har tendens til at tro, at yoga og pilates er det samme, så er det ikke tilfældet. Yoga er en af de ældste træningsformer, som fortsat er et stort hit den dag i dag. Yoga er kendt som et komplet og gennemtænkt træningssystem, hvor der er fokus på krop, sind og åndedræt.

Lyder yoga som noget for dig, så kan du stifte bekendtskab med mange forskellige træningsøvelser. Der findes nemlig både meditative-, afspændende- og styrkeprægede øvelser inden for yoga.

Diagonalløft

Vil du gerne styrke din ryg, så kan du udføre en af mest almindelige rygøvelser på en træningsmåtte – nemlig diagonalløft. Det er en meget simpel øvelse, der kan udføres af både mænd og kvinder. Du skal ligge på maven med hænderne over hovedet, løfte højre arm og venstre ben. Herefter skal du skifte side (venstre arm og højre ben) og gentage øvelsen så mange gange som muligt.

Du finder de bedste og billigste træningsmåtter her:

Træningsmåtter fra Nettofitness.dk

Træningsmåtter fra Apuls.dk

Træningsmåtter fra Fitnessgruppen.dk

Træningsmåtter fra Denintelligentekrop.dk

Træningsmåtter fra Med24.dk

Træningsmåtter fra Getbig.dk

Træningsmåtter fra Wolfgear.dk

Træningsmåtter fra Helsebixen.dk