Hurtigt vægttab – På en sund og mæt måde

Hurtigt vægttab, hvem ønsker ikke det!?

Jeg har selv været lidt for tung 🙂 og tænkte nu skulle det væk. Jeg vejede 89 kg og er 186 cm høj. Nu 2 måneder efter, vejer jeg 80 kg!

Jeg vil i det følgende give dig hele opskriften til hvordan jeg selv har smidt 9 kilo på under to måneder. Du skal ikke ud med din email-adresse eller købe adgang først. Alt du skal bruge er beskrevet her!

Faktisk består et hurtigt vægttab kun i to simple ting:

 • Ernæring & Spisevaner.
 • Motion.

Sværere er det ikke 🙂 Jeg ved godt det ikke er let at lægge sin hverdag radikalt om, men det behøver du heller ikke. Der skal bare lidt til, så kommer du dertil.

Ernæring & Spisevaner

Hvad må jeg spise og hvad må jeg ikke spise? Der kan være mange regler og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes 5:2 kuren, middelhavs kuren osv osv… Men denne slankekur jeg vil præsentere dig for, er den bedste for mig! Læg mærke til jeg skriver for mig. Det kan sagtens være du har andre præferencer, eller din krop ikke respondere på samme måde som min. Men jeg er sikker på du vil tabe dig, hvis du følger dette.

Vigtigst! – Du skal holde dig væk fra kulhydrater.

Det lyder måske lidt mærkeligt, overnaturligt, ikke sandt eller som en lykke kur. Men det er det altså ikke. Jeg gjorde det, og så kan du sagtens også gøre det. Psst… jeg snød endda nogle gange, men det skal du ikke sige til nogen 🙂 Jeg har ingen aktier eller er ejer af nogen af disse ting jeg nævner. Jeg har bare læst en masse ernæringsekspert sider, tidsskrifter og forskellige forskningsresultater. Og her fandt jeg frem til de vigtigste ting.

Jeg tabte 9 kilo på mindre end 2 måneder – Og ja det ER rigtigt, og ja jeg var hele tiden mæt!

 

Typisk dag i dit liv

Typisk ser vores blodsukker- og insulinniveau ud som følgende:

insulin og glukose niveau

Dette skal vi forsøge at udligne så der ikke er de store svingninger, så blodsukker- og insulinniveauet er mere kontinuerligt og stabilt. Dette kan gøres ved at undgå kulhydrater eller spise fødevare med lavt glykæmisk indeks (jeg forklarer dette senere i indlægget). Og ved at spise mindre men flere måltider i løbet af dagen.

Hvad består fødevare / mad af

Vores mad er opbygget af Protein – Fedt – Kulhydrater, dette samles til et antal kalorier for en given fødevare. Altså kalorier må ikke blandes sammen med kulhydrater eller forvekles, som jeg tidligere har gjort. Du må naturligvis godt få kalorier, du må bare ikke få kulhydrater. Dvs.

Du må ikke spise følgende fødevare:

 • Brød – (Hvidt brød, toastbrød, fransbrød, rugbrød).
 • Pasta – (Pasta består primært af hvedemel og der er masser af kulhydrater i).
 • Ris
 • Kartofler
 • Mel
 • Havregryn
 • Kage
 • Sukker – (Skal du have noget sødt så brug stevia, ellers prøv med nødder)

Der er selvfølgelig nogle fødevare jeg har glemt eller ikke skrevet på, men brug hovedet 🙂 er der kulhydrater i så hold dig fra det. Læs varedeklarationen. Med denne kur behøver du ikke at tælle kalorier, hvilket er tættene og svært at holde styr på. Du kan godt spise noget frugt selvom der er kulhydrater i, men ikke for meget i den periode du vil tabe dig. Og lad vær med at spise frugt inden du skal sove, kulhydraten bliver ikke forbrændt i kroppen og bliver i stedet lagret som fedt på dig.

Du skal ikke tælle kalorier med denne slankekur.

Nu tænker du sikkert, jamen hvad må jeg så spise. Men der er masser af ting. Her er en liste over ting du meget gerne må spise.

Du må spise:

 • Grønsager – (Næsten alle grønsager på nær kartofler som tidligere nævnt).
 • Kød – (Svinekød, oksekød, der er ikke kulhydrater i næsten alt kød).
 • Fisk – (Tun, laks etc.).
 • Kylling
 • Lam
 • Skyer
 • Proteinpulver
 • Æg
 • Avokado
 • Smør
 • Olivenolie
 • Fløde / Flødeskum

Du må spise følgende i moderate mængder:

 • Nødder (Næsten alle nødder såsom mandler og peanuts. Mandler er rigtig gode, de får gang i din forbrænding, så du forbrænder mere af dine fedtdepoter)
 • Flæskesvær
 • Ost
 • Søde kartofler (Yams)
 • Mayonnaise (Den gode af dem)

Hvis du har en høj sukkertrang det første stykke tid så kan du bruge Stevia til at søde med. Der er en del som snakker om Xylitol, men der kan være bivirkninger ved at spise det og det er heller ikke et naturprodukt.

Nødder er der kulhydrater i, men de indeholder mange gode stoffer. Der er Omega-6 fler-umættet essentielle fedtstoffer i nødder og Omega-3 i fisk. Udover det ovenstående drak jeg også mælk og fik A38.

Du kan finde utrolig mange gode produkter, uden kulhydrater her: LowCarbStore.dk

 

Hvordan snød jeg så:

Gennem perioden på 2 måneder snød jeg for alvor nogle gange (kage 2 gange, 1 pitakebab), og snød lidt en del gange (mælk, frugt, nødder, A38).

Inden perioden tænkte jeg, det klare jeg aldrig, jeg var jo vandt til mit sukkerchok. I starten var jeg motiveret og derfor spiste jeg ikke de søde sager. Og som tiden gik fik jeg overraskede mindre lyst til det usunde, primært fordi min krop ubevidst sagde nej tak. Jeg drak mælk og spiste A38 hvor der er kulhydrater i, men det er meget lidt. A38 tog jeg med nødder eller lidt frugt / frugtgrød.

Jeg nyder når jeg snyder.

Forskellen fra før slankekuren til nu, er også at jeg virkelig nyder de ting jeg spiser nu. Tager jeg et stykke chokolade er det god chokolade (70%-85% kakao), og jeg tager kun et par stykker. Jeg nyder dem og spiser det langsomt. Ikke noget med bare kaste det i hovedet, som før. Før kunne jeg sagtens spise en halv plade Marabou eller en halv pose slik / M&M’s uden at havet smagt på det.

Det er ikke for at retfærdiggøre noget, men en del eksperter siger at det er godt at loade / spise mange kulhydrater én dag og virkelig kun én dag, måske hver anden uge eller en gang om måneden. Hvorfor spørger du sikkert. Det kickstarter dit stofskifte og få det op i gear igen. Når du så stopper dagen efter med kulhydrater, vil stofskriftet bliver ved med at køre på et højt niveau. Nu tilføjer du så ikke flere kulhydrater, og kroppen vil begynde at tære på dine fedtdepoter i stedet.

Glykæmisk indeks

Der er en del som snakker om det glykæmisk indeks – GI. Det er bedst at spise kulhydrater med lavt GI (Glykæmisk indeks), hvis du skal snyde lidt 🙂

Kort fortalt er det glykæmiske indeks (GI) er et udtryk for hvor meget dit blodsukker stiger efter indtagelsen af en given fødevare. Dette måles i forhold til en referenceværdi som er glukose = indeksværdi 100. Fødevare inddeles efter 3 kategorier i forholdet til hvor hurtige blodsukkerstigningerne er.

 1. 0-55 = Lavt GI.
 2. 55-70 = Middel GI.
 3. 70-100 = Højt GI.

Prøv at spise fødevare med lavt GI, hvis du skal snyde lidt. Se figuren herunder:

GI

Det vil sige: Spiser du noget med højt GI såsom franskbrød (grå linje), stiger dit blodsukker meget hurtigt. Men samtidig falder det også hurtigt igen i forhold til lavere GI fødevare, og du bliver sukkertrængende igen. Derimod hvis du spiser peanuts eller et æble (blå linje) er der kulhydrater i, men de har lavt GI og i stedet for dit blodsukker stiger eksplosivt, vil det stige langsomt over længere tid. Derved er din sukkertrang stillet længere. En vigtig del af et hurtigt vægttab er også at holde et kontinuerligt og stabilt blodsukkerniveau, som naturligvis skal være lavt. Følgende figur illustrerer det omtalte:

blodsukker over tid

Motion

Al træning hjælper når du skal tabe dig. Om det er konditionstræning eller styrketræning, du skal helst røre dig så meget som muligt, og gør det med det du bedst kan lide at gøre.

Ved konditionstræning stopper forbrændingen umiddelbart efter endt træning, hvorimod ved styrketræning fortsætter den også efter endt træning.

Gennem perioden løb jeg kun 2 gange om ugen, nogle mindre ture. De var i gennemsnit 3 kilometer lange, og i et roligt tempo (8,5-9,5 km/t). Nu er jeg efterfølgende startet på styrketræning og jeg løber faktisk ikke mere. Jeg cykler og træner ben gennem styrketræning. Hvis du ikke er vant til at løbe er det en god ide at tage det meget roligt de første uger, eller at cykle så du ikke overbelaster dine knæ for meget.

 

Hurtigt vægttab på en sund og mæt måde

Nu har du fået opskriften til at tabe de dumme kilo, og det er uden at gå på kompromis med din tilværelse. Du bliver mæt og med tiden bliver du også mere tilfreds, frisk og glad. Det oplever jeg i hvert fald. Hvad nu:

Du kan se en smart kalorier per dag udregner, hvor du bare klikker i tabellen og så regner systemet kalorier – protein – fedt – kulhydrater ud for dig. Du kan også se kalorietabel eller kalorietabel frugt eller kalorietabel kød eller kalorietabel brød & korn her.

Du kan læse mere om styrketræning eller træningsprogram styrketræning her.

 

1 Comment on “Hurtigt vægttab – På en sund og mæt måde

 1. Hvilket tilbehør spiser du til kødet, for jeg plejer primært at Groft pasta eller salat og i min salat indegår gulerødder. Eftersom at rugbrød og gulerødder normalt er det der gør mig mæt, ved jeg heller ikke rigtig hvad jeg lige umiddelbart ville kunne skifte det ud med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*