Proteinpulver – hvilket skal du vælge, læs denne guide

Hvis du vil vide hvilket proteinpulver du skal vælge og hvor du køber det billigst på nettet, så læs denne guide. Husk, spis altid en sund og proteinrig kost, så dine muskler får det brændstof de skal bruge til at vokse.

Du kan altid supplere / erstatte noget kost med proteinpulver, hvis du ikke har mulighed for at få dine proteiner gennem måltider den pågældende dag.

  • Whey proteinpulver er et af de mest populære proteinpulver typer.
  • BV står for den biologisk værdi, som skal være så høj som mulig – Typisk omkring 22,9% forgrenede aminosyrer (BCAA).
  • BCAA står for Branched Chain Amino Acid – de forgrenede aminosyrer.
  • Proteinpulver skal supplere din almindelige kost.
  • Er du laktoseintolerant / har mælkeallergi skal du IKKE vælge whey proteinpulver, derimod kan du vælge typer som soja eller ris proteinpulver.

proteinpulver

De forskellige typer proteinpulver – 6 forskellige typer:

Der findes en hel del forskellige typer proteinpulver på markedet. Dette er super godt, fordi du derved har mulighed for at vælge det som passer bedst til netop dig og din træning.

Whey proteinpulver

Whey protein er populært, og det som mange betegner som det bedste proteinpulver.

Fordele: Forskning har vist, at Whey protein både fremmer muskelvækst samt fedttab. Whey protein optages hurtigt i kroppen, tag det derfor lige efter endt træning. Whey protein er forholdsvis billigt i sammenligning til andre alternativer.

Ulemper: Whey proteinpulver indeholder som omtalt laktose / mælkesukker, derfor kan du IKKE bruge det hvis du er laktoseintollerant. Der kan være tilsat sødemidler og tilsætningsstoffer.

Kasein proteinpulver

Kasein protein er ligeledes produceret ud fra mælk.

Fordele: Kasein proteinpulver giver næsten samme fordele som Whey. Kasein er bedst at indtage før sengetid, pga. det er langsom optageligt. Derved får kroppen også tilført protein over længere tid.

Ulemper: Kasein kan ikke anvendes hvis du er laktoseintolerant. Grundet den langsomme optagelse i kroppen, er kasein ikke godt til indtagelse efter træning. Du kan bruge whey proteinpulver i setdet for.

Ris proteinpulver

Ris protein produceres ud fra ris, som er en naturlig måde at få protein til kroppen.

Fordele: Masser af vitaminer, mineraler og komplekse kulhydrater samt fibre. Ris protein kan typisk bruges af alle der ellers har mælkeallergi mv.

Ulemper: Ris protein indeholder ikke alle de naturlige aminosyrer.

Soja proteinpulver

De vegetabilske sojabønner har et naturligt indhold af de essentielle aminosyrer.

Fordele: Forskning viser at sojabønne protein forbedre kroppens immunforsvar og dine knogler. Endvidere kan sojabønner forebygge nogle former for kræft og hjertekarsygdomme.

Ulemper: Sojaplanter kan være genetisk modificeret for at få en høj produktion. Forskning har vist at soja kan have en påvirkning på den hormonelle balance i kroppen.

Ægge proteinpulver

Æggeprotein produceres ud fra æg. Der er mange eksperter som mener æggeprotein er det bedste pulver. Det indeholder nemlig en høj biologisk værdi, og de 8 essentielle aminosyrer.

Fordele: Høj kvalitet, masser af vitaminer og mineraler.

Ulemper: Er du allergisk overfor æg, kan du ikke anvende æggeprotein.

Weight gainer proteinpulver

Weight gainer bør ikke anvendes som supplement, men hvis du ikke kan / har mulighed for at indtage nok naturlig føde. Det indeholder nemlig store koncentrationer af kalorier og kulhydrater, samt protein.

Fordele: Weight gainer inderholder mange kulhydrater og kalorier.

Ulemper: Kan indeholde sødemidler og tilsætningsstoffer. At spise mange kalorier giver ikke kun store muskler, det kan også sætte sig som fedt på kroppen.

De bedste priser på proteinpulver fra de bedste webshops

Den bedste kvalitet og de bedste priser:

Proteinpulver fra Bodyman.dk

Proteinpulver fra Bodylab.dk