Hvordan påvirker e cigaretter træningen ift. alm. cigaretter?

Det er ikke just nogen hemmelighed, at cigaretter hverken er godt for dit helbred eller for din kondition. Derfor er det heller ikke nogen god idé, at du ryger, hvis du tager din træning seriøst – i det hele taget er rygning ikke nogen god idé, men det er dog i særdeleshed ikke specielt smart, hvis du tager din træning seriøst. I takt med, at der er flere og flere danskere, der begynder at få øjnene op for e cigaretter, så er der naturligvis også flere og flere, der begynder at stille spørgsmål ved, om de påvirker ens træning og kondition i samme negative omfang som almindelige cigaretter. Hvis det også er noget, du stiller spørgsmåltegn ved, så kan du få svaret lige her.

Påvirker e cigaretter min træning på negativ vis?

Hvis du ryger en cigaret, så trækker du intet mindre end 4000 forskellige giftstoffer ned i lungerne. Det er blandt andet tjære, som sætter sig i lungerne og det er blandt andet med til at ødelægge din kondition og dermed også din træning. Hvis du derimod står og damper på en e cigaret, så er det slet ikke lige så giftigt, for det er blot e-væske med en form for smag i, som bliver fordampet og derefter suger du så dampen ned i lungerne. Det er overhovedet ikke farligt i lige så høj grad, som det er tilfældet med de almindelige cigaretter, så derfor vil du også sagtens kunne mærke forskel til dagligt på at dampe på en e cigaret og på at ryge almindelige cigaretter.

Det betyder også, at du ikke skal være bange for, at det kommer til at påvirke din træning, hvis du damper på en e cigaret sideløbende med at du forsøger at komme i bedre form eller forsøger at tabe de overskydende kilo på maven. Derfor er det også et rigtig godt alternativ for dig, der er afhængig af nikotin og har svært ved at skulle undvære det i dagligdagen. Det absolut bedste alternativ ville naturligvis være at kunne slippe helt af med din nikotinafhængighed, men i den forbindelse er der faktisk også mulighed for at gøre brug af en e cigaret, da du kan købe e-væske med forskellige mængder af nikotin og på den måde kan du hele tiden trappe ned på mængden af nikotin, så du i sidste ende rammer nul.

Kan jeg godt dampe på min e cigaret sideløbende med træningen?

For at give et kort og konkret svar; ja, det kan du sagtens. Der er ikke lige så mange giftstoffer i e-væsken, som du suger ned i lungerne i form af damp, som der er i almindelig røg fra cigaretter. Derfor vil du heller ikke opleve, at din krop og din kondition bliver ødelagt, som du kan mærke, når du ryger cigaretter. Der er mange, der har kunne mærke på deres træning, at de har valgt at skifte fra cigaretter til e cigaretter, da det har gjort deres kondition og udholdenhed markant bedre.