4 gode råd – Så du ikke får skader når du styrketræner

4 gode råd – Så du ikke får skader når du styrketræner

Mange fysioterapeuter og personlige trænere har disse råd, når du gerne vil undgå smerter og skader i forbindelse med din træning.

Er du også blandt de 15-20% af danskere, der oplever skader i forbindelse med din styrketræning og crossfit træning?

Rigtig mange oplever, at skader og smerter stopper eller forhindre et godt træningsforløb.

Flere ugers eller måneders træningsforløb kan sættes langt tilbage, hvis du får nogle skader.

Dansk Sportsmedicin har undersøgt dette og fastslår, at hele 17% har haft skader indenfor de seneste 12 måneder.

Skader som opstår i forbindelse med træning og fysisk udfoldelse har ikke kun dårlig indflydelse på dit træningsforløb, men kan i enkelte tilfælde også komme til at påvirke dig på længere sigt.

Problemer med især ryggen, skuldrene og knæene er typisk de steder folk oplever problemer med efterfølgende.

Gode råd der kan forhindre smerter og skader.

1 – God og solid opvarmning
Alt for mange motionister og idrætsudøvere tager for let på deres opvarmning. En god opvarmning er essentiel for en god træning eller fysisk præstation.
En god opvarmning aktivere musklerne og øger blodgennemstrømningen, så de er klar til at yde og derved giver en højere ydelsesevne.
Samtidig frigives der ”ledvæske”, som nærmest smører kroppens lede.
Det er en god idé at varme hele kroppen op og slutte af med lidt ekstra opvarmning af de muskelgrupper, som du efterfølgende skal have til at præstere ekstra godt.

Manglende opvarmning er den hyppigste årsag til skader og smerter. En god opvarmning er også med til at styrke hele kroppen og din cardio.

2 – Brug altid den rette teknik

Bruger du maskinerne forkert eller udfører du øvelserne forkert, så vil du formentlig hurtigt fremtvinge skader, som nemt kunne have være undgået.
De fleste fitness-og træningscentre har heldigvis instruktører tilknyttet, som er behjælpelige med, at vise dig de helt rigtige teknikker på maskinerne og selve øvelsernes udførelse.
Benyt dig at dette tilbud, for det kan hjælpe på skades forebyggelsen samtidig med, at det også gør din træning mere effektiv.

3 – Hastværk er lastværk

Det skal forstås på den måde, at du skal ikke starte med at køre øvelserne med max belastning.
Start stille og roligt ud med lavere belastning, så kroppen kommer ordentligt i gang.

Har du holdt længere pause fra din træning, så fremtvinger du hurtigt skader, hvis hovedet mener, at du kan klare samme belastninger som inden pausen, for det kan muskler og lede ikke.

Få bygget musklerne stille og roligt op, så resten af kroppen også er med. Ledbåndene i kroppen skal bruge længere tid, før da kan klare de større belastninger. Dette skyldes helt fysisk, at der er lavere blodgennemstrømning i ledbånd end der er i muskler.

Så lad dig ikke friste til at smide ekstra kilo på vægtstangen de første 1-2 måneder.

4 – Bibehold den rette statur

Hvis din teknik under træning og øvelserne ikke er 100% på plads, så er det selvfølgelig svært at holde kroppen i denne rette statur. Dette giver plads til at skaderne kan komme snigende.
Den rette position med især ryggen og skuldrene, kan afhjælpe mange problemer.

Ryggen og skuldrene er meget vigtige at have fokus på helt generelt. Mange kan have stor glæde ved at benytte en holdningskorrigerende trøje eller t-shirt.
Sådan en trøje eller t-shirt er med til at opretholde din korrekte kropsholdning og holder skuldrene i den rette position og forhindre derved, at kroppen ”synker” sammen under træningen. Med den rette statur udfører du øvelserne mere korrekt og undgår efterfølgende smerter eller skader.

Holdningskorrigerende tøj fra Anodyne

Tøjet fra Anodyne kan købes så det sidder stramt og derved kommer til at fungere, som alt andet kompressionstøj, der ofte bruges i forbindelse med træning og sport. Hvis du køber tøj hos Anodyne , kan du finde en rabatkode til Anodyne hos rabatpower.dk, hvor du kan spare 15% på prisen.
Kompressionstøj øger blodgennemstrømningen i musklerne og gør, at musklerne nemmere kommer af med affaldsstofferne.

Tilbud på kosttilskud fra Bodylab.dk
Deal