FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Fitness > Gå dig til et bedre helbred og humør

Gå dig til et bedre helbred og humør

Du skynder dig i et alt for stresset tempo fra kontoret og ned til fitnesscenteret. Stepper eller cykler som en besat og når måske lige at fået hevet i lidt vægte og strække ud, inden turen går i samme rekordfart ned i supermarkedet for at handle ind til familiens aftensmad. Hvis der da overhovedet bliver tid til at få trænet, når chefen lige vil have, at du færdiggør en presserende opgave, og ungerne lige har behov for at blive hentet eller bragt til deres efterhånden alt for mange fritidsaktiviteter. Hvis der nu bare var en lettere måde at sikre sig den daglige fysiske aktivitet, som er så afgørende for både helbred og humør.

Overset træningsform

Ifølge eksperterne så findes der faktisk sådan en lettere træningsform, som hverken kræver dyrt udstyr eller abonnement til fitnesscenteret, og hvis eneste krav er, at du har et nogenlunde velfungerende fod- og bentøj. Træningsformen hedder ganske almindelige gang, noget som stadig flere eksperter peger på som en ekstrem effektiv, men desværre alt for overset, fysisk aktivitet.

Lige så godt som løb

”Gang kan være lige så god træning, hvis ikke bedre, end løb,” fortæller Dr. Matt Tanneberg, CSCS og sportskiropraktor til NBC News. Gang kan være lige så godt til at nå diverse mål for fitness og vægttab, og så er der tale om et godt alternativ for mennesker med diverse fysiske skavanker f.eks. omkring knæ, hæl, ankler og ryg. Studier har også påvist, hvordan gang er god til at bekæmpe dårligt humør og ligefrem depressioner, mens den reducerer risikoen for kræft og kroniske sygdomme

Mindst 10.000 skridt om dagen

En god måde at få sat sin gangtræning i system er med en såkaldt skridttæller. Læs mere om ure med skridttæller her. Der er lidt uenighed om, hvor mange skridt, der skal til om dagen for at sikre sig et godt helbred. Nogen vil sige mindst 10.000 skridt, andre mener man kan nøjes med 6.000. Alle er imidlertid enige om, at forskellen mellem at sidde i sin bil eller bag sit skrivebord – altså noget nær nul skridt – til at man sikrer sig i hvert fald en aktiv gåtur om dagen er altafgørende for helbredet og humøret.