Hold motivationen til at træne oppe i vinterhalvåret

Hold motivationen til at træne oppe i vinterhalvåret

Når det kommer til at holde formen ved lige, så er det klart nemmest for de fleste i sommermånederne, eller perioden op til sommeren. Det motiverer os at skulle se godt ud i bar overkrop, eller i bikini for den sags skyld. Derfor har vi som regel ikke problemer med at komme afsted i fitness når vi stadig har mulighed for at skulle på stranden eller syd på.

Men hvad gør man når sommeren slutter og motivationen forsvinder? Ikke nok med at kropsidealet forsvinder, så har det også stor betydning for vores helbred at vi pludselig skipper fitness. At træne har nemlig ikke kun noget med æstetik at gøre, men derimod også ens helbred – herunder det mentale.
Her giver vi 3 gode bud på, at holde motionen ved lige i vinterhalvåret, hvor det ofte kan være svært at komme afsted til træning.

Hold rutinerne ved lige

En af de vigtigste ting man kan gøre for at holde motivationen oppe er, at holde rutinerne kørende. Det betyder altså, at man ikke skal give sig selv de lange pauser, hvor man ikke får trænet. Det kan være meget svært at komme i gang med at træne igen efter en længere pause, og når der så heller ikke er ”noget at træne for” i den forstand at man ikke skal være klar til stranden i vinterhalvåret – ja så bliver skubbes motivationen pludseligt længere ned. Det er dog forståeligt at man i månederne efter sommeren ikke får trænet en hel masse, for måske du er kommet ind på dit drømmestudie, og er pt. I gang med at flytte ind i en ny lejelejlighed. Der kan være mange ting at se til, så hvis en pause er nødvendigt, så tag en pause. Men sørg altid for at komme i gang med de gode rutiner igen.

Find andre motionstiltag

Hvis fitness ikke fanger din interesse på samme måde i vintermånederne op mod jul og nytår, så kan du sagtens finde andre alternativer til at få motioneret. Fitness er langt fra den eneste måde at få rørt sig, så man stadig holde formen lidt ved lige, og ikke tager for mange kilo på.
Find en vintersport som f.eks. indendørs fodbold, eller måske paddeltennis som også er blevet meget populært her i Danmark. En hel tredje ting, hvis man har meget at se til, og ikke føler man har tid til at dyrke sport eller tage i fitness kunne være, at anskaffe sig en motionscykel. En motionscykel kan blot stilles op derhjemme, og så kan man ellers se nyhederne morgen, middag eller aften – alt afhængigt hvornår det lyster en.

Alt i alt, så er det vigtigst at man får etableret en rutine som man er glad for at opretholde i løbet af vintermånederne. Gode rutiner er fundamentet i en solid hverdag.

Tilbud på kosttilskud fra Bodylab.dk
Deal