FitOne - Fitness & Sundhed til mænd > Sundhed > Hvad er e-væske?

Hvad er e-væske?

E-væske går under mange forskellige navne, eksempelvis e-juice, vape-juice eller e-væske. Uanset navn, så dækker navnet over det samme, nemlig en væske. E-væske er en væske, der fordamper til en dampsky, når den bruges i en e-cigaret. Fordelen ved e-væske er dog, at du ikke inhalerer alle de samme giftige stoffer, som almindelig cigaretrøg udleder. Kvalitets e-væsken er produceret over længere tid, hvilket gør, at du er sikret den bedste oplevelse samt den mest autentiske smag.

Hvad består e-væske af?

E-væske består af fire forskellige baser. Propylene Glycol, der er et tilsætningsstof, der er at finde i almindelige madvarer, og som er meget tyndtflydende og god til at optage smag. Propylene Glycol bruges derfor som base i e-væsken til at optage den ønskede aroma og nikotin. Samt til at give den halskrads, som en almindelig cigaret giver. Den anden base er Vegetabilsk Glycerin, der er en mere tyktflydende og sødlig væske, der bruges til at give tykkere damp og sødere smag. Den tredje base er nikotinen, som du kan vælge efter eget ønske. Dette alt efter om du ønsker 0, 3, 6, 9 eller 18 mg nikotin. Den sidste base, som e-væsken består af, er aroma. Aromaen er den smag, som du ønsker, din e cigaret skal smage af. Her kan du vælge alt fra mentol til sliksmag og mange andre.

Hvordan virker e væske

Du modtager e-væsken færdigblandet, så den er lige til at hælde i tanken, uanset hvilken damper du bruger. I tanken bliver e-væsken optaget i noget særligt produceret bomuld, der optager væsken og får den til at fordampe under opvarmning. Fordampningen giver den velsmagende aroma, og så er du klar til at dampe med lige netop den smag, som du allerbedst kan lide.